De toegevoegde waarde van animatie video’s

Vaak krijg ik de vraag; waarom zou ik kiezen voor een animatie en niet voor een video? En daar kan ik je concreet antwoord op geven. Het voordeel van animatie is namelijk dat je alles zelf kan sturen. Er komt niets in beeld wat je er niet wilt hebben en je kan alles precies inrichten zoals jij dat wilt hebben. Precies de focus op wat jij wilt vertellen en op hoe jij het wilt hebben.

Daarnaast kan je met animatie alles creëren wat jij maar wilt. Het verleden, de toekomst. Realiteit, fictie. Alles is mogelijk met animatie en dat maakt het ook zo fantastisch om te maken een te gebruiken.

 
Daarnaast kan je ingaan op elk detail, hoe klein of onbereikbaar het ook is. Zelfs de dingen die je normaal gezien niet zo zou kunnen zien, kan je met animatie zichtbaar maken.
 
Ook is animatie een mooie toevoeging voor je socials of je website. Alleen maar scrollen worden mensen moe van. Teksten worden op een gegeven moment niet meer gelezen. Het is dan veel makkelijker en leuker om een (korte) video te bekijken. En juist dan komt een animatie video ontzettend goed van pas. Je kan perfect de aandacht grijpen met een animatie.
 
Uit onderzoek blijkt ook dat onze hersenen zijn gemaakt om visuele informatie beter te verwerken dan tekstuele informatie. We verwerken visuele informatie sneller en onthouden het langer. Het is dan ook de ideale manier om jouw boodschap over te brengen aan jouw doelgroep.

Bekijk ook onze tarieven voor animatie video’s en neem gerust contact op voor de mogelijkheden.